Sanalla rahaa vastaan

Lähetin eilen Eduskunnan postista vaalirahoitukseni ennakkoilmoituksen Valtiontalouden tarkastusvirastoon. Arvioni vaalikampanjani kuluista on 9500 euroa. Vaalikampanjani perustuu sanaan, ei rahaan. Vaalirahoitukseni koostuu puolueen rahoituksesta ja omista varoistani. Vaalit voitetaan idealla, linjalla ja sanalla. Perussuomalaisten vaalikampanja on onnistunut niukalla vaalibudjetilla hyvin. Suuri sydän tehoaa suurta rahaa paremmin. Se voittaa vaalit, jonka teemoista keskustellaan. Vanhat puolueet ovat kilvan asettuneet Perussuomalaisten vastapooliksi. EU-kriittisyys on nyt vanhoissa puolueissa muka huipussaan. Maahanmuuttopolitiikan ongelmat tunnustetaan. Vielä muutama kuukausi sitten jäimme Eduskunnassa yksin vaatimaan asiassa korjauksia. Turkin jäsenyyden suhteen ollaan niin ikään ”kriittisiä”, vaikka kaikki vanhat puolueet ja vihreät kannattivat yksimielisesti Valtioneuvoston EU-selonteossa Turkin EU-jäsenyyttä. Eurovaalit on pitkälti käyty Perussuomalaisten teemoilla. Missä EU, siellä ongelma. Sanan valta ja voima ovat mammonaa suurempia. Raha ei ratkaise EU-vaaleja. Sinä ratkaiset.