Oskari, Perussuomalainen

Perussuomalaisten nousu merkittäväksi puolueeksi Suomessa saa aikaan monenlaista kommentointia.

Tunnen henkilökohtaisesti satoja Perussuomalaisten jäseniä ja luottamushenkilöitä. Henkilökohtaiseen kokemukseen, suomalaisissa olosuhteissa, perustuen tiedän minkälaista väkeä Perussuomalaiset ovat.

Otan yhden esimerkin ja hänen kauttaan tässä puhuu koko puolueemme varttuneempi väki. Tapasin Rovaniemen valtuutettumme Oskari Autin viikonloppuna Rovaniemellä.

Oskari on isäni ikäinen mies Lapista.

Hän menetti isänsä 1939 talvisodassa. Vieno Autti katosi 14.12.1939 Joutsijärven-Kursun taistelussa. Jäljellä jäivät äiti ja neljä velipoikaa. Kaikki alle 9-vuotiaita.

Näistä olosuhteista, sotaorpona ponnisti Oskari maailmalle. Eli, teki työtä ja nyt eläkkeellä hoitaa vielä yhteisiä asioita Perussuomalaisena valtuutettuna Rovaniemen valtuustossa.

Oskari antoi minulle Lapin piirikokouksessamme kirjan ”Isä, älä jätä. Lapin sotaorvot kertovat”. Siinä on Oskarin ja kymmenien muiden tarina. Luin kirjan miltei siltä istumalta.

Perussuomalaiset ovat värikästä joukkoa. Pidän omistani. Tiedän minkä ja keiden puolesta olen liikkeellä.

Perussuomalaiset ovat tavallisia suomalaisia. Itsenäisiä ja itsepäisiä. Kyllä meidän kanssa pärjää.

Täydellisiä emme ole, eikä meistä täydellisiä tule.

Perussuomalaisiin kannattaa tutustua. Voi jopa oppia jotakin ihmisestä ja elämästä. Tämä puolue on Suomelle hyväksi. Perussuomalaisten kautta kuuluu moni sellainen ääni, joka muuten jää kuulumatta.

Siinä on tehtävä ja tarkoitus.