Raaka lyönti kalkkiviivoilla

Minua harmitti keskiviikkoiltana ja osan eilistä päivää, nyt potutus on hellittänyt. On viileän analyysin paikka.

Asiayhteyksistä irrotetuilla kommenteilla minua ja Perussuomalaisia lyötiin MTV3:n vaalikeskustelussa rasistikortilla kuin vierasta sikaa.

Iltasanomien tenttiarvostelussa toimittaja Eija Kallioniemi totesi, että näkyi että aihe sattui.

Niin sattui.

Olen kiertänyt maata kuin Jerusalemin suutari ja sain yhdessä aktiivisen kenttäväen ja ehdokashankkijoiden kanssa kasaan 1 840 kuntavaaliehdokasta. Lisäys edelliseen ehdokasmäärään oli huimat 960 ehdokasta.

Haluamme tuoda uusi tuulia ja uusia päättäjiä kuntavaltuustoihin – kautta maan.

Kansanedustaja Pertti ”Veltto” Virtanen kysyi pääministeri Matti Vanhaselta Eduskunnan kyselytunnilla eilen seuraavaa:

”Joten kysynkin arvoisalta pääministeriltä, aikooko hän jatkaa eilisellä oikeudenmukaisella linjallaan ja panna ministeri Thorsin aisoihin ja lopettaa nämä puheet, perustuslakia noudattavan suomalaisen demokraattisen eduskuntapuolueen epäoikeudenmukaisen parjaamisen ja panettelun?”

Pääministeri Matti Vanhanen vastasi: ”Kuuntelin eilen hyvin tarkkaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin vastauksen, missä hän kertoi periaatteensa ja puolueensa periaatteet, ja totesin, että ne ovat periaatteita, joita kaikki eduskuntapuolueet ovat noudattaneet ja voivat ne varmasti allekirjoittaa.”

Miehen puhetta pääministeri Matti Vanhaselta. Tältä osin asia on minun puolestani hallituksen ja Perussuomalaisten välillä loppuun käsitelty.

Itseensä ei koskaan pidä olla liian tyytyväinen, sillä joka itsensä ylentää, se alennetaan.

YLEn vaalitentissä oltiin asialinjalla.

Povitaskussani oli ”varmuuden vuoksi” ote eräästä tunnetun blogin keskusteluketjusta, joka osoittaa, että harkitsemattomia kommentteja , puhumattakaan asiayhteydestä irrotetusta kommentista, löytyy kaikkien puolueiden kannattajilta.

Seuraavassa pieni koko kappaleen sisältävä arvoitus: Mistä mahtaa löytyä ja kenen kirjoittamana seuraava koko kappaleen luonnehdinta Timo Soinista:

”Soini puhuu yksinkertaisesti ja paljon toistaen. Hän tekee sen erittäin fiksusti, sillä se oikeasti toimii eikä kuullosta tyhmältä jankkaamiselta. Tässä mielessä hän on nerokas, kun otetaan huomioon ettei hän muutoin ole kauhean vetoava (katolinen, näyttää sialta, joskin fyysisen olemuksen suhteen miehillä on politiikassa huomattavasti pienemmät huolet.)”

Tekstin kirjoittaja voi olla levollisin mielin. Ei tule jälkiseuraamuksia.

Myönteisyys rakentaa, kielteisyys supistaa.

Olen ollut poliittisen puolueen jäsen vuodesta 1979. Ensimmäinen unelmani kaatui SMP:n konkurssiin vuonna 1995.

Perustimme uuden, perussuomalaisuuden.

Haluan raivata tietä ja olla antamassa tavalliselle ihmiselle väylän ja kanavan.

Latu on nyt auki.

Presidentinvaaleissa pärjäsimme hyvin. Eduskuntavaalit voitimme selvästi ja nyt teemme äänestäjien tuella läpimurtoa kuntavaltuustoihin.

Politiikka on raaka laji, jossa tunto turtuu.

Politiikkaa ei saa jättää psykopaateille, jotka eivät tunne mitään, eikä tomppeleille, jotka eivät ymmärrä juuri mitään.

On kunniallista olla kuntavaaliehdokas.