Perussuomalaiset noteerataan

Tätä plokia on ilo kirjoittaa. Kävijämäärät ovat moninkertaistuneet. Kiitos luottamuksesta.

Perussuomalaisten kannatus nousee roimasti edellisistä kuntavaaleista.

Kannatuksen nousu on joltakin pois ja se joku hermostuu. Sellaista on politiikka.

Eilen Eduskuntaan tuotiin massiivinen pankkien pelastuslaki. Hätää ei kuulemme ole. On täysin selvää, ettei 50 miljardin euron panostusta pelkastään ”varmuuden vuoksi” tehdä.

Sanoin Eduskunnassa, että puhutaan pankkien pelastamisesta ja järjestelmästä. Ihmiset tässä pitää pelastaa. Viimeksi 1990-luvun alussa pelastettiin pankit ja tyhjennettiin velalliset. Monet ihmiset menettivät omaisuutensa ja mielenterveytensä, mutta ”järjestelmä” pelastui… tähän saakka.

Ei ole montaakaan viikkoa siitä, kun monet pankit halusivat oikeuden YKSIPUOLISESTI nostaa korkojaan, mikäli ”tarvetta” ilmenee.

Ennemmin maa repeää kun pankkiiri häpeää.

—-

Ei pidä provosoitua kun provosoidaan, opetti presidentti Mauno Koivisto.

Viisas neuvo. Lähes ylivoimainen noudatettavaksi. Yhteen asiaan vastaan alempana hieman laajemmin, sillä etenkin karjalaisen siirtoväen ja heidän jälkeläistensä taholta tuli illalla paljon sähköposteja ja tekstiviestejä.

Nyt Perussuomalaiset noteerataan.

Vaalitenttiä oli palautteesta päätellen katsottu kohtuullisen runsaasti. Palautteen purkamiseen meni pari tuntia aikaa. Kiitokset kysyjille.

Jutta Urpilainen ei pitänyt siitä, että muistutin SDP:n poistaneen varallisuusveron viime hallituskaudella. Faktaa, eikä fiktiota.

Se antoi Urpilaiselle aiheen kysellä SMP:n, Perussuomalaisten ja Timo Soinin aikaansaannosten ja saavutusten perään. Laiska työnsä luettelee, mutta lyhyt tiivistys:

SMP piti merkittävällä tavalla yllä demokratiaa Suomessa 1970-luvulla, jolloin Suomen kansalta Eduskunnan enmmistön toimesta poikkeuslailla vietiin äänioikeus presidentinvaaleissa. SMP puolusti kansanvaltaa ja äänioikeutta.

Veikko Vennamon työ ja saavutukset karjalaisen siirtoväen auttamisessa ovat merkittävät. Tälle työlle on Karjalan Liiton toimesta käynnissä muistomerkkihanke asutusmuseon yhteyteen Lapinlahdelle.

Perussuomalaisten kansanedustaja Raimo Vistbacka oli aikanaan liikenneministerinä päällystämässä teitä myös Urpilaisen vaalipiirissä sillä seurauksella, että hän sai lisänimen ”sorateiden sankari”.

Timo Soinin aloitteesta hyväksyttiin Espoossa kehitysvammaisten työosuusrahaan 30 000 euron korotus. Pienehkö summa, mutta suuri periaatteellinen tunnustus.

Yhtenä Perussuomalaisen puolueeen neljästä perustajajäsenestä pidän merkittävänä saavutuksena, että vuonna 1995 nollasta lähtenyt puolue sai viime eduskuntavaaleissa yli 112 000 ääntä.

—-

Kuntavaalien tulos ratkaistaan kunnissa. Perussuomalaiset ehdokkaat ovat liikkeellä ahkerasti vaalipäivään asti. Suurin osa äänistä on vielä antamatta.

Perussuomalaisten kannatus on noussut. Pientä epävarmuutta väitetään olevan äänestysvarmuudesta. Nyt kaikki kannattajat äänestämään niin poliittinen painoarvomme kasvaa ja sinun äänesi kuuluu paremmin.

Käytä Sinäkin ääntäsi ja kannusta muitakin käyttämään omaansa. Vain annetut äänet lasketaan.

Vaalit voittaa yleensä puolue, josta puhutaan.

Perussuomalaiset ja Timo Soini ovat nyt monenlaisen luupin alla. Kyllä sillä väliä on mitä puhutaan ja kyllä nyt puhutaankin.

Politiikassa tulee välistä lunta tupaan ja jäitä porstuaan. Se on merkki siitä, että noteerataan. Kun politiikassa oikein tulee lyödyksi, kannatus yleensä kasvaa.

Perussuomalaiset on tällä hetkellä Suomen kiinnostavin puolue. Se kiinnostaa niitäkin, jotka eivät Perussuomalaisia äänestä. Hekin työntävät vaalivankkureitamme.