Brio – pienen ihmisen ilo osata

Aikanaan tiettyjä leluja mainostettiin otsikon mukaisella tekstillä. Se on ollut yksi lemppareistani silloin, kun asiat tuntuvat onnistuvan.

Eilinen vierähti Jyväskylässä, Jämsässä ja Jämsänkoskella sekä junassa.

Jyväskylään lensin samalla koneella presidentti Martti Ahtisaaren kanssa. Siinä lentelivät isänmaan sinessä sekä presidentti että presidenttiehdokas.

Aika presidenttiehdokkaana oli mahtavaa, samaa kiertämistä kansan syvien rivien keskuudessa kuin nyt.

Mieleen tuli tapaaminen eräällä torilla. Muuan kokoomusaktiivi sanoi minulle, ettei minusta voi tulla presidenttiä. Sanoin, että kyllä voi, mutta sinusta ei voi. Minä tarvitsen vain 1,7 miljoonaa ääntä, sinä et ole ehdokkaana, joten sinua ei voida valita.

Äijääkin nauratti.

Jämsän seudun vierailusta vastasi vanha ystäväni ja SMP:n aikainen taistelija Pekka Kataja. Pekka kokosi meille uuteen Jämsään erinomaisen listan.

Vaalikierros huipentui Jämsänkosken Nesteelle, jossa pienen politiikkapläjäyksen ohessa annoin V4-vihjeet Lahden kierrokselle.

Kiinni napsahti ja kerroin oli 1187. Brio.

Paluumatkalla junassa tapasin yliopistoaikaisen lehtorini Sakari Hännisen. Terävä kaveri – yksi niistä, jotka pitävät yllä uskoani tutkimukseen.

Tänään on taas uutta tiedossa.

Aleksis Kiven patsaalla Helsingissä on alkuillasta helsinkiläisten ehdokkaiden teltta, sinne mennään jakamaan tämänpuolista evankeliumia.

Huomenna ovat vuorossa Vantaa ja Espoo. Hesarin gallup lupasi Espooseen rökälevoittoa.

Sanasta miestä sarvista härkää.