Vaaliuudistus on tarpeellinen

Turpiin tuli – vaihteeksi. Vaalialuetoimikunta sai työnsä valmiiksi. Uudistus on tarpeellinen. Jokaisen äänen on oltava samanarvoinen. Tämä ongelma ei poistunut, mutta tuli todeksi niiden kohdalla, jotka ylittävät 3,5 prosentin valtakunnallisen äänikynnyksen.

Olisin hyväksynyt äänikynnykseksi 2 prosenttia. Sekin merkitsee noin 50 000 annettua ääntä. Nyt kynnys asettuu äänestysprosentista riippuen noin 100 000 äänen kieppeille. Se on liian kova.

Ei auta rutina, eikä kitinä. Esitin oman ja puolueen kannan. Sen enempään ei rahkeet riittäneet. Turha on kuitenkaan itkeä. Maailmassa pitää uudistua ja on tärkeää, että ylipäätään esitys saatiin. Ei maailmassa pääse mihinkään, jos kaikki pitää saada ja vain täydellinen kelpaa.

Uudistus tulee voimaan aikaisintaan vuoden 2015 vaaleissa. Ensi kierros mennään vielä vanhoilla säännöillä. On tässä aikaa sopeutua ja varautua.

Uskon vakaasti, että Perussuomalaiset aikanaan ylittävät kynnyksen. Me emme pelkää. Jos tämä uusi järjestelmä olisi ollut viime vaaleissa voimassa olisimme saaneet 8 paikkaa eli 3 enemmän kuin nyt. 4,1 % merkitsee kahdeksaa paikkaa.

Me hoidamme asiamme niin, että kynnys ei meitä koske. Demokratian kannalta se on kuitenkin liian korkea. Se estää uusien puolueiden pääsyä Eduskuntaan. Se on väärin.

Tässä uudistusprosessissa huomasi miksi SDP:llä jätättää. Puolue on läpivanha, harhassa pöllyävä kiukkupussi, joka ei tajua aikaa eikä hetkeä.

Kokoomus on ominut sosialisteilta työväen ja jopa taantumuksen tukipylväs Kepu näyttää sossuihin nähden edistykselliseltä.

SDP herätys ja ihmisen asialle.

Sähköpostivirrasta hyppäsi syliini tänään todellinen aarre, levitämme siipemme ja annamme auringon paistaa.