SMP:ta on syytä muistaa

Lauantaina pidimme Eduskunnassa seminaarin, jossa Lauri Pietikäinen kertoi Heikki Riihijärven arvoista ja poliittisesta ajattelusta, minä puhuin SMP:n ja Perussuomalaisten yhtäläisyyksisitä ja eroista.

Meillä oli hyvä päivä. Erityisen arvokkaaksi sen tekivät lukuisat SMP:n veteraanit, jotka monet varsin korkeasta iästään huolimatta olivat tuleet saapuville. He arvostavat sitä mitä me jatkamme.

SMP perustettiin 9.2.1959. Ensi vuonna siitä on 50 vuotta. Sitä on syytä muistaa ja juhlia.

Me emme muista pelkästään puoluetta vaan niitä ihmisiä ja heidän rohkeuttaan perustaa puolue. Siihen aikaan, kylmän sodan maailmassa ja vanhojen puolueiden puristuksessa, teko oli rohkea. Tälle perustalle olemme saaneet kasvaa.

SMP täytti aikanaan sen paikan, jota talonpojan tappolinjan Suomessa mikään muu puolue ei täyttänyt ja me täytämme tänään sen mitä tänään politiikassa täyttää pitää.

Kävin sunnuntaina Lapin piirijärjestön kevätkokouksessa. Luovutin kirjani ”Maisterisjätkä” pitkäaikaiselle puoluetoverilleni jo SMP:n ajoilta, Alpo Lintulalle. Lahjani oli mieluinen.

Alpo on niitä miehiä, jotka ovat mahdollistaneet SMP:n ja Perussuomalaisten tarinan. Ilman Alpoja ei olisi minulla puoluetta, jota johtaa.

Miksi vielä kierrän viikonloput pitkin kairaa, vaikka olen tehnyt sitä runsaat 15 vuotta?

Rakkaudesta asiaan ja aatteeseen.

SMP:tä on syytä muistaa ja Perussuomalaisten puolesta taistella. Ne ovat minua, omintani.