StoraEnso ja Kemijärven tehdas

Osakkeenomistajan kuviteltu etu on rahan vallan palvojien jumala. Yhteiskuntavastuu ja yhteisöllisyys ovat juhlapuhetavaraa. StoraEnson Kemijärven tehtaasta on tullut aluepolitiikan ja ahneuden mittari.

Voiko voittoa tuottavia tehtaita, joissa on huomattavaa yhteiskunnallista omistusta sulkea seurauksista piittaamatta? Jos ja kun voi, mitä siitä seuraa? Pitääkö yrityksiä enää missään tilanteessa lainkaan tukea, jos niillä ei ole yhteiskuntavastuuta?

Hallitus joutuu tähän vastaamaan kun eduskunta aloittaa työnsä helmikuun alussa. Hallitus ei halunnut vapaaehtoisesti antaa selontekoa. Välikysymyksellä hallitus joutuu antamaan selvityksen ja sen kuultuaan eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta.

Kuka erottaa insinöörin ja diplomi-insinöörin? – StoraEnso.

Insinööri ei ole ammatti tai oppiarvo. Se on diagnoosi.

Onkohan StoraEnson pääpomo Karvinen insinööri ja Karvinen vai pelkkä Karvinen? – Diplomi-insinööri ja Karvinen.

Mikään ei ole niin viisas kuin ihminen paitsi diplomi-insinööri.