Vanhanen horisee

Pääministeri Matti Vanhanen haukkui TEHY:n ja opposition. Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. Hallituspuolueet kirjasivat omaan ohjelmaansa ”tasa-arvotupon.” Kun hiirenloukku tuli sormille, on se juuston ja ohikulkijan vika.

Pääministeri Vanhanen horisee. Vaalitaistelussa puolueet laidasta laitaan lupasivat pistää etenkin vanhustenhuollon ja terveydenhuollon kuntoon. Puheenjohtajat, Vanhanen mukaan lukien, istuivat tunti tolkulla vaalien alla ihmisten olohuoneissa. Siinä oli Vanhasellakin monta tilaisuutta sanoa Suomen kansalle, että eivät nämä asiat puolueille ja kansanedustajille kuulu, vaan tupo-pöytään. Ei puhunut, eikä pukahtanut Vanhanen silloin mitään.

Julkisella vallalla on vastuu ihmisten hengestä ja terveydestä. Voidaan perustellusti kysyä ministerivastuun perään, jos potilasturvallisuutta ei taata. Hallitushan viime kädessä vastaa kaikesta.

Jäljestä juhlan on helppo huudella ja horista. Kivi taisi tehdä tepposet.