Torjuntavoitto ja poliittinen puhe

Suomen maatalousministeri aneli Pyrsselin hyvinsyötetyn eliitin pakeilla polvet ruvella lupaa maksaa viljelijöille suomalaisten veronmaksajien pussista 141-tukea.

Tulos oli tuttu. Kolmasosa rahoista meni – torjuntavoitto tuli!
Tämä on niin hieno VOITTO, että kutsukaamme vuorollamme jokainen suomalainen tämä Voitto kotiimme kaffelle.

Erkki Toivasen kolumni Uudessa Suomessa EU:n tilintarkastusasioista on jo tuoreena klassikko, koko lasilinnakansan kukkea petos on näkyvillä – vastaansanomattomasti. Käykääpä vilkaisemassa.

– –

Politiikka on kova laji. Keulilla pärjäävät vain ammattilaiset.

Poliittinen nenäni haistaa Suomen kansalle tiukempia aikoja. Kustannustaso nousee kiitolaukkaa, sen ladun päästä löytyy kaiken maksaja – sinä maksat. Älä lannistu – äänestä ja tue kotisi puolustajaa.

Politiikka kovenee – etulinjaan tarvitaan osaavia ihmisen puolustajia. Oma todistus itsensä erinomaisuudesta ei riitä – pitää osata ja haluta. Pitää puhua niin, että kansa ymmärtää ja itse tajuaa mitä puhuu. Helppoako?

Havaintojeni mukaan osaavista ja ammattitaitoisista poliitikoista on jo kova pula.Toisin kuin luullaan, ihmiset haluavat kuulla polittiista puhetta. On vain hyvin vähän paikkoja, missä sitä kunnon poliittista puhetta kuulee.

Vähän on osaavia puhujiakin. Politiikan markkinoilla parhaat saavat suunvuoron. Jos asia on sinulle tärkeä – tee se itse.