Terveydenhuollon tulevaisuus ratkeaa

Hallitus- ja kuntapamppuherrat eivät ole ymmärtäneet mitä kello on lyönyt. TEHY:n työtaistelun on pakko tuottaa tulosta. Lääkärilakon aikaan lääkärit sanoivat, että ovat lakossa – pakosta. Hoitajat sanovat, että ovat töissä – pakosta.

Julkisen vallan vanhat vallanpitävät leikkivät Suomen kansan ja julkisen terveydenhuollon tulevaisuudella. Aikaa sopimiseen on ollut kuukausitolkulla ja nyt kalkkiviivoilla kakistellaan ja kansa on huolesta sairas.

Terveydenhuoltohenkilökunnan ongelma on tiedetty 15 vuotta, mutta juuri mitään ei ole tehty. Nyt tulee pää vetävän käteen. Maailma on muuttunut.

Viime vuosiin asti esimerkiksi paperimiehet ovat saaneet hyvät korotukset, koska heidän ammattitaidolleen on ollut kysyntää ja vienti on vetänyt. He ovat ottaneet omansa. Nyt tuulee siellä vastaan. Raaka raha ratkaisee. Olen sitä mieltä, että valtion on Kemijärvellä ärähdettävä ja vaadittava yli 30 prosentin äänivallalla, että tehdas myydään. Pyörittäköön kannattavaa tehdasta joku muu, jos Stora Enso ei pysty.

Hoitajista tulee eilispäivän paperimiehiä. Heille on kysyntää ja jos julkinen terveydenhuolto ei maksa kunnolla, lähtevät hoitajat ulkomaille tai yksityisille. Tämä merkittävä muutos on herroilta ja kuntapampuilta huomaamatta, mutta pian paranee kuulokin.

TEHY:n työtaistelussa on kysymys muustakin kuin rahasta eli sopimisoikeudesta. Sekin taitaa tulla, jos TEHY:n hanska pitää, sillä niin on oma sopimus ollut paperiliitollakin. Sama rautainen logiikka vie tätä kohti. Muut liitot vastustavat, mutta ei auta, kun hoitajista on niukkuutta ja palkalla kilpaillaan. Ja kun palkka nousee alkavat muut liitot vuotamaan TEHY:n suuntaan.

Hallitus on syyllinen jos irtisanoutumiset toteutuvat, sillä se on ainoa, joka enää sen voi estää. Kepu nöyryyttää Kokoomusta koko rahan edestä, sillä vahva henki Eduskunnassa alkaa olla, että Kokoomus jo taipuisi, mutta kun kepu ei anna. Kepu pettää Kokoomuksen vaalilupaukset – Kepu pettää aina.

– –

Meillä oli illalla Uudenmaan piirin syyskokous. Tunnelma ja into olivat mahtavat. Väkeä oli salin täydeltä ja kaikki päätökset olivat yksimielisiä. Meillä on iskukykyinen piiri kunnallisvaaleja varten. Olemme valmiit vastuuseen ja vaalitaisteluun.

Puolueemme kannatus Uudenmaan vaalipiirissä Eduskuntavaaleissa oli 6,0 % ja se on vaalien jälkeen edelleen noussut. Ei siis ole ihme, että vanhat puolueet ja vanhakantainen media hermostuvat.

On todella mielenkiintoista, että perjantaina SDP:n seminaarissa pohditaan perussuomalaista populismia. Asiantuntijana asiassa esiintyy puolueen ulkopuolinen perussuomalaisistakin paljon kirjoittanut toimittaja. Toivon antoisaa seminaaria – asialinjalla.