Terveisiä tulee ja illan huipennus

Tänään oli tiivis päivä. Puoluehallituksessa vierähti neljä tuntia, kasvavan puolueen asiat vaativat pajon aikaa ja miettimistä. Annoimme poikkeuksellisen jyrkän julkilausuman pääministeri Matti Vanhasen toiminnasta oppositiota kohtaan. Vanhanen kun otti faaraon roolin luokitella kelvollisia ja epäkelvollisia puolueita.

Sinänsä on aivan oikein, että pääministeri voi haukkua opposition lyttyyn, sillä niin mekin arvostelemme hallitusta. Ei ole kuitenkaan kovin viisasta luokitella puolueita hallituskelpoisiksi ja -kelvottomiksi. Suomen kansa päättää vaaleissa valtakirjoista ja vaalitulos ratkaiskoon hallituspohjan.

Olen saanut tämänpäiväisen kyselytunnin johdosta runsaasti palautetta, sain 14 myönteistä viestiä ja 2 kielteistä. Siitä voin päätellä, että puhe on ymmärretty.

Olen voimakkaasti ollut julkisen terveydenhuollon puolella, se viesti on mennyt perille. Suomessa on kuitenkin niitäkin ihmisiä, joiden mielestä sairaanhoitajien palkat ovat kohdallaan. Heillä on oikeus omaan kantaansa. Minä esitin oman ja perussuomalaisten kannan. Teen aina niin – en miellyttääkseni ihmisiä vaan tekemällä työni niin kuin se pitää tehdä.

– –

Puoluehallituksen kokouksessa ojensin kukat ja Perussuomalaisten standaarin Marja-Leena Leppäselle. Meidän ystävien kesken Marruksi kutsumamme naisjärjestömme puheenjohtaja on hieno ja virkeä esimerkki todellisesta puolueen ja aatteen palvelijasta.

Marja-Leena Leppäsestä voi meistä jokainen ottaa mallia pyyteettömästä ja aatteen hyväksi tehdystä työstä. Marja-Leenassa on niin paljon hyvää, että hänellä on varaa jakaa sitä puolueelle ja lähimmäisilleen. Olen ylpeä ja onnellinen saadessani olla Marja-Leena Leppäselle hänen puolueensa puheenjohtaja.

– –

Olin illalla Ritva Oksasen ja Janus Hanskin konsertissa Pyhän Henrikin katedraalissa. Hienoja lauluja ja tulkintoja. Laulujen sanoissa kaikuivat ikuiset totuudet.

Taiteilijat lahjoittivat esiintymispalkkionsa Pyhän Henrikin katedraalin lasimaalauksien uusimiseen ja korjaamiseen. Kävin kiittämässä kädestä pitäen molempia taiteilijoita. Päivän mittaan olin saanut palautetta, nyt pääsin antamaan sitä; aivan loistavaa Ritva ja Janus. Aivan loistavaa!