TEHY ajoi asiansa, PerusS nousussa

TEHY näytti käytännössä, että ay-toiminnassa ovat ajat ja painopisteet muuttuneet. Olen kirjoittanut plokissani ja puhunut eduskunnassa jo pitempään, että terveydenhuollossa tapahtuu muutos. Niukkuus osaavasta työvoimasta heijastuu palkkakehitykseen. Ongelma hoitajien matalista palkoista on tiedetty 15 vuotta. Nyt TEHY otti omansa.

Olen tyytyväinen, että joukkoirtisanoutumiset vältettiin. Olen tyytyväinen myös siitä, että perussuomalaisten viesti hoitajille meni perille. Olen saanut valtavasti henkilökohtaista postia yksittäisiltä sairaanhoitajilta.

Ei mene kauaa, kun parku Jerusalemissa on kova. Pian TEHY:ä syytetään uudeksi AKT:ksi. Opettajien OAJ:n tupoteattereiden Napoleonilla Erkki Kangasniemellä on varmasti pian paljon asiaa.

Perushoitajaliitto SUPER uskoi Kepua, että lisärahaa ei tipu ja taipui sopimukseen. Saa nähdä kuinka monta superilaista heittää kepun jäsenkirjan saunan uuniin, kun seuraavan kerran sauhu piipusta nousee.

Työmarkkinapolitiikka kokee todellisen murroksen. Herrat halusivat eroon keskitetystä tuloratkaisusta. Sitä saa mitä tilaa. SDP joutuu niin ikään koville. Puheenjohtaja Eero Heinäluoma ja sosialistisatraapit saavat asetella sanansa tarkkaan, etteivät alemmalle oksalle jääneet julkisen puolen työntekijät suutu heihin perusteellisesti.

– –

Gallupit eivät äänestä, mutta kieltämättä niiden tutkaileminen on viime aikoina ollut mukavaa puuhaa. Saimme tänään ensimmäistä kertaa Taloustutkimuksen laajassa otoksessa 5,0 prosentin kannatuksen. Kantaa kysyttiin lähes 4 000 ihmiseltä, joista puoluekantansa ilmoitti runsaat 2 900 henkeä.

Perussuomalaisten myötätuuli vaaleista on jatkunut ja sen kyllä tuntee. Olemme nyt reilusti RKP:n ja KD:n edellä. Se aiheuttaa näissä kilpailijoissa pahaa närää. Kun vakiinnutamme kannatuksemme 5 prosentin paremmalle puolelle, voimme katsoa luottavaisina tulevaisuuteemme.

Perussuomalaisilla on mahdollisuus kasvaa samaan sarjaan Vasemmistoliiton ja Vihreiden kanssa eli noin 8-10 prosentin puolueeksi seuraaviin eduskuntavaaleihin mennessä. Ei uskoisi vai?

Niin, moni nauroi minulle päin taulua vielä vaalien alla, kun puhuin Perussuomalaisten noususta. Minulle sanottiin, että Soini pääsee läpi ja Vistbackakin jos hyvin käy, mutta se on ehdoton maksimi. Saimme viisi kansanedustajan paikkaa. Seuraavissa vaaleissa 10-15 paikkaa on täysin realistinen tavoite.

Kunnallisvaalit ovat meille todellinen haaste, sillä hyvien ehdokaslistojen saanti on todellinen haaste. Tyhjiä kuntia jää väkisinkin, mutta kunnallisvaaleissa vähintään kolminkertaistamme viime kunnallisvaalien tuloksen.

Tulen omalta osaltani kannustamaan Perussuomalaisia voimakkaaseen vaalityöhön. Johdan joukkoja edestä ja asetun Perussuomalaisten listalle ehdokkaaksi Espoon kaupunginvaltuustoon.