Tasavallan presidentin vieraana

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vieraili tänään tasavallan presidentti Tarja Halosen luona. Lounastapaaminen oli antoisa. Tasavallan presidentti oli hyvässä vedossa ja kävi johdonmukaisesti läpi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan haasteita.

Olen pitänyt henkilökohtaisesti ja Perussuomalaiset puolueena sitä periaatetta, että ennen presidentinvaaleja esitetään vaihtoehdot ja vaalien jälkeen tuetaan Suomen kansan valitsemaa presidenttiä, kun hän puhuu Suomen puolesta ulkomailla.

– –

Meitä oli tasavallan presidentin vieraana kaksi presidenttiehdokasta; Pertti Virtanen ja Timo Soini.

Virtanen oli ehdokkaana 1994 saaden vajaat 100 000 ääntä ja Timo Soini oli ehdokkaana 2006 saaden runsaat 100 000 ääntä. Tästä voi kansanedustaja Anneli Lapintien (vas) lanseeraaman matematiikan mukaan päätellä, että seuraavissa presidentinvaaleissa Perussuomalaisten presidenttiehdokas saa ainakin 200 000 ääntä.

– –

Päivän opetus tulee ex-kansanedustaja Ilkka Taipaleelta, joka toteaa, että jos rikkaat eivät ajoissa katso köyhiä silmiin, he lopulta kohtaavat silmästä silmään.