Huomaako kukaan?

Kommunismin ollessa voimissaan kaikki politiikan pintaliitäjät ja pienemmätkin toimijat halusivat Moskovan junaan. Suuren ja mahtavan NKP:n puheille. Tärkeätä oli pitää idänsuhteet kunnossa.

Koko Suomen poliittisen eliitin ja yksittäisten toimijoiden uskottavuus ja tulevaisuus riippuivat siitä oliko Moskovan armoissa vai ei. Nöyristely sai aina vaan vastenmielisempiä piirteitä. Moni poliitikko todella alensi itsensä.

Bryssel ja EU ovat korvanneet NKP:n ja Moskovan. Nyt pitää olla suhteet komissioon. Meidän edusmiehemme vakuuttelevat hyviä suhteitaan ylikansallisia byrokraatteja vilisevään EU-komissioon, jota ei ole millään demokraattisilla vaaleilla valittu.

Kyllä EU-komissio ymmärtää vaikeutemme (luulisi, kun ne aiheuttaakin), kyllä EU:lle tarvitaan vahva komissio, suhteet EU-komissioon ovat kunnossa, nyt tarvitaan saumatonta yhteistyötä EU-komission kanssa, nythän on muistettava, että EU-komissio sitä ja EU-komissio tätä. Läpä läpä.

Huomaako kukaan?

Suomen yhteiskunnallinen eliitti on suomettunut.

Notkoselkäpoliitikkojen määräasema vaan on muuttunut. Henkinen tila on sama.

Itsenäisyys on itse asiassa kaventunut. Ollessamme osa tsaarin Venäjää, me saimme oman rahan, markan, meille ei määrätty kurkun käyryyksiä, eikä susien määrää Moskovasta. Itsenäisyyden aikana, siis ennen EU-jäsenyyttä, eliitti nöyristeli oman etunsa toivossa Neuvostoliittoa, nyt me otamme suuren osan lainsäädännöstä Brysselin herroilta.

Orwell ja Huxley on ajankohtaisempia kuin koskaan. Kielen valta on mielen valtaa. Kun itsemääräämisoikeutemme on tosiasiassa kaventunut, eliitti julistaa, että olemme itsenäisempiä kuin koskaan. Kun vaikutusvaltamme omiin asioihin on pienentynyt, olemme mukana niissä pöydissä missä päätöksiä tehdään.

Enää ei ole Neuvostoliittoa. Tulee päivä, jolloin ei ole EU:ta. Luoja tekee lopun sekä mahasta että syöjästä.

Neuvostoliitto kaatui valheeseen. EU on samalla polulla, sillä polulla, joka on valheen palkka. Tällä polulla totuus on ollut ensimmäinen uhri.

Sinä huomaat tämän, kun mietit hetken. Sinä myös maksat hinnnan, jonka kyseenalaistaja maksaa, mutta sinä myös voitat, kun voitat itsekunnioituksesi.