TEHY:n työtaistelussa lakipiste

TEHY:llä on vaara hävitä propagandasota työtaistelustaan. Itse pidän TEHY:n vaatimusta reiluista palkakorotuksisrta oikeutettuina. Ihan niin paljon kuin he vaativat ei ole kerralla mahdollista antaa, mutta luvun on oltava kaksinumeroinen. Tämän keralle on saatava useampivuotinen palkkaohjelma.

Sairaanhoitajien palkkauksesta ja muutosta ulkomaillle on puhuttu parikymmentä vuotta. Korjaavia toimenpiteitä ei ole nähty. Nyt on maksun aika. Poliittiset puolueet lupasivat parannusta, Kokoomus kaikkein rouheimmin, nyt on huutoon vastattava.

Mediassa on alkanut olla juttuja kärsivistä ihmisistä. Sairaanhoitajien syyllistäminen on alkanut. Hoitajat uhkaavat irtisanoutua tehtävästään. Se on rankkaa, omakohtaista vastuunottoa. Sitä monet paheksuvat. Kuka paheksuu diplomi-insinöörejä, jos nämä lähtevät epäviihtyisästä tehtävästä ja palkkakuopatusta työstä muualle? Ei kukaan.

Terveydenhuolto on lain mukaan kuntien järjestettävä. Vastuu työvoiman saannista ja hoidon järjestämisestä on työnantajalla. Julkisella vallalla. Ei sairaanhoitajalla ole velvollisuutta olla sairaanhoitajien töissä, jos ei sopimusta synny. Ei bussikuskilla ole velvollisuutta ajaa bussia ilman sopimusta jne.

Sanotaan, että moni kuolee, jos irtisanoutumiset toteutuvat. Näin saattaa olla. Kymmenen vuoden aikana vielä useampi kuolee, jos nyt, viimeisellä rannalla, ei julkisesta terveydenhuollosta pidetä kiinni.

Nämä argumentit ovat vapaasti TEHY:n käytettävissä, lähdettä ei tarvitse mainita.

– –

Tänään putkahti uusin gallup. Se lupasi Perussuomalaisille 5,1 %:n kannatusta. Syksyn mittaan saamastani palautteesta johtuen en ole yllättynyt. Uskottavuutemme on noussut ja siihen satsaamme myös jatkossa.