Poliittinen lukutaito ja Kepun korttitemppu

Poliittinen lukutaito tarkoittaa kykyä lukea ja ymmärtää päivänpoliittisia tapahtumia. Uusavuttomuus ja uuslukutaidottomuus voi hyvin myös politiikassa. Moni täysin sumutukseksi tarkoitettu tapahtuma uutisoidaan suurena uutisena.

Kepu on viime aikoina kunnostautunut näiden uutisankkojen tuottajana. Iltauutiset ja lehdet ovat kieppuneet kepun ansalangoissa vailla mitään kritiikkiä. Kepun maakuntaedustajat antavat kovia haastatteluja televisioon, radioon ja lehtiin ja vaativat asioiden käsittelyä ryhmäkokouksissa. No näinhän tapahtuu.

Seuraavaksi ryhmä ”tuulettaa” ja ryhmän edustajat tulevat ulos ryhmähuoneesta käsketyssä järjestyksessä tv-kameroiden eteen ja palaverin tulos on – täysi tuki pääministeri Matti Vanhaselle!

Kepun poliittinen korttitemppu on vanha ja usein toistettu. Suomen kansalla olisi oikeus nähdä jotakin uutta. Se edellyttää poliittista lukutaitoa, jota ei opeteta missään. Elämä opettaa, jos on halua ottaa opiksi.