Välikysymys

Oppositio tekee yhteisen välikysmyksen julkisten hoivapalveluiden turvaamisesta ja hoitohenkilökunnalle annettujen palkkalupausten lunastamisesta.

Poliittinen johtajuus edellyttää yhteiskunnan kipupisteiden tunnistamista. Perussuomalaisten mielestä tämä kipupiste on hoitohenkilökunnan palkat.

Mikäli julkinen valta nukkuu, julkinen terveydenhuolto hukkuu. Seurauksena on hoitajien laajamuotoinen pakeneminen yksityisille hoitofirmoille lääkäreiden tapaan ja sitten yhteiskunta pakon edessä ostaa palvelut näiltä firmoilta. Se tulee kalliiksi ja vähäosaiset joutuvat kärsimään.

Perussuomalaiset tulevat kaikissa tilanteissa pitämään oman linjansa ja profiilinsa. Hoitajien palkka-asiassa yhteisesiintyminen on välttämätöntä, jotta asia saadaan eduskuntakäsittelyyn ja jotta jokainen kansanedustaja joutuu ottamaan asiaan henkilökohtaisesti kantaa.

Välikysymys mahdollistaa myös kehitysvammaisten hoidossa olleiden puutteiden esiin ottamisen, vanhustenhuollon tilan käsittelemisen sekä pätkätöistä ja henkilökunnan riittävyydestä keskustelemisen.