Ulkopolitiikkaa ja omia muistoja aiheesta

Onko pääs täinen sanoi päästäinen? Että mistäkö moinen tuli mieleen? Ulkopoliittinen nokittelu on nyt siinä mitassa, että palstamillejä riittää. Ennen vanhaan pikkupoikia yllytettiin:

– Tapelkaa pojat, niin saatte tupakkaa.

Kokoomuksen nulikka-jaos on päättänyt kaivaa tasavallan presidentin ulos linnastaan. Luulen, että sen suhteen on onnistuminen tulossa. Muusta sitten en ole niin varma.

Olen minäkin nuorena miehenä käynyt ulkopoliittista keskustelua. Tuomitsimme SMP:n nuorisojärjestönä Neuvostoliiton toimeenpaneman korealaisen matkustajalentokoneen pudottamisen. Oikean kannan julki tuominen oli siihen aikaan joko rohkeutta tai tyhmyyttä. Minulla oli molempia. SMP oli hallituspuolue ja Pekka Vennamo sai ministeriautoonsa terveisiä, että teillä taitaa olla varsinainen urheilija nuorisopomona.

Piruunnuin ulkopoliittisesta ohjailusta siinä määrin, että päätin lähettää Suomen ja Neuvostoliiton nuorison ystävyysfestivaaleille nuorisojärjestömme kovimman anti-kommunistin Esa J. Marttisen. Esa J. ei pettänyt odotuksia. Pienessä päreessä hän oli kehunut vieraille Ronald Reaganin Tähtien Sota -suunnitelmaa. Saunassa oli kuulemma vallinnut vaivautunut hiljaisuus. Sain jälleen kiukkuista palautetta puolueemme ministeriryhmästä. Muistaakseni asialla oli ministerin erityisavustaja.

Kokoomus on selvästi päättänyt haastaa Tarja Halosen. Siinä samassa taisteluhansikas tuli heitettyä Paavo Lipposellekin. Luvassa on Stasi-komentointiakin tiukempi kolumni. Sanan suolaa on tilauksessa.

Kepu pistettiin viemään Suomi EU:iin, koska kepu vastusti vanhoista puolueista ajatusta eniten. SDP:n oli määrä viedä Suomi NATO:oon, mutta Lipposesta ei tullut enää pääministeriä, joten homma jäi kesken. Mutta vain Lipposelta. SDP:n se homma kuitenkin on hoidettava. Kenen johdolla, se jää nähtäväksi.

Virallinen Suomi sanoo satsaavansa EU:n turvalausekkeisiin ja taistelujoukkoihin sekä kriisinhallintaan. Pääkirjoittajat tekstaavat näitä juttuja toisilleen. Tavallinen kansa puhuu ”Tussari-tirektiivistä”, jonka perusteella metsästäjäpojista tehdään ”terroristeja” ja kielletään metsästys oikein Pyrsselin yhteispäätösmenettelyllä.

Miten tunturissa sitten metsästetään? No käytetään EU:n kakkosluokaksi leimaamia käyriä kurkkuja bumerangina!! Buhahhaa. Mikään EU:n valistuskampanja ei korvaa tämän pelleilyn aiheuttamaa mielikuvavahinkoa kansan syvissä riveissä. Hyvä niin. EU saa mitä tilaa.