Työperäinen maahanmuutto

Paavo Väyrynen tuli sohaisseeksi muurahaispesää puhumalla kriittisesti työperäisestä maahanmuutosta. Taivastelijat kävivät joukolla Väyrysen kimppuun.

Minustä tuntuu siltä, että ministeri Väyrynen on aistinut Suomen kansan keskuudessa muhivat mielialat asian suhteen. Olennaista kysymyksessä on se, että mitä työperäisestä maahanmuutosta seuraa ja kenelle.

En itsekään kategorisesti vastusta työperäistä maahanmuuttoa, mutta edellytän, että tulijat sopeutuvat Suomen oloihin ja noudattavat paikallista lainsäädäntöä ja työehtosopimuksia.

Ammatti-ihmiset ovat töihin tervetulleita, mutta silloin pitää olla varmaa, ettei heitä käytetä epäterveen kilpailun astinlautana ja ettei suomalaisten työehtoja ja palkkoja poljeta. Tärkeää on myös, että työ on verokirjalla tehtyä. Harmaata taloutta emme tänne ketään tarvitse edistämään, entinenkin pitää kitkeä pois.

Saan joka viikko useita yhteydenottoja asiaan liittyen. Allekirjoittajana on usein perussuomalaisia äänestänyt ay-aktiivi. On aivan selvää, että viime vaaleissa saimme monia ennen vasemmistoa äänestäneitä ihmisiä linjamme tueksi ja kannattajiksi. Kyse ei ole puoluepolitiikasta vaan reiluista pelisäännöistä. Me uskallamme puhua siitä. Ay-johtajat ovat olleet asiasta kumman hiljaa Matti Harjuniemeä lukuun ottamatta, joka on muutenkin hyvin tervejärkisen oloinen mies.