Tukea hoitajille

Tänään oli vilkasta. Eduskunnan syysistuntokausi alkoi. Jari Niemelä jututti Yleisradioon, pidin Perussuomalaisten puheenvuoron terveydenhoitoalan mielenosoituksessa, Nelonen kysyi kommenttiani Stasi-kyselyynsä.

Hoitohenkilökunnalla on oikeus perätä muita ryhmiä korkeampia korotuksia nimenomaan sillä moraalisella perusteella, että kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat lupasivat korjauksia vaalitaistelussa.

Istuin itsekin monen hoitajan olohuoneessa tv-välityksellä lukuisissa tv:n vaalikeskusteluissa. Kokoomus teki suurimmat vaalilupaukset ja se kantaa nyt suurimman vastuun. Hoitajien asia on yhteinen. Nyt on uskallettava sanoa, että heille kuuluu enemmän kuin muille.

Minulla on kanttia antaa asiakaspalautetta. Olen kaksi kertaa ollut keuhkokuumeen vuoksi sairaalahoidossa, keväällä 2005 ja 2007. Olen saanut hyvän hoidon ja olen siitä kiitollinen. Haluan, että muutkin voivat saada sairastuessaan yhtä hyvää hoitoa. Se on mahdollista, kun palkka- ja henkilöstöasioista huolehditaan.

Se on Tahdon asia. Vihkikaavassakin kysytään tahtoa. Tahto se miehestäkin miehen tekee. Nyt tahdotaan hoitajille lisää palkkaa.