Sosiaalisuutta ja demokratiaa

SDP:ta käy melkein sääliksi. Yksi sun toinen näykkii puheenjohtaja Eero Heinäluomaa puntista, muttei uskalla samaan kehään Ison E:n kanssa.

Ilmaiset pari neuvoa Heinäluomalle: ilmoita heti, että haluat johtaa SDP:ta ja sano, että olet ehdolla myös toiselle kaudelle. Ei tässä mitään kevättä pidä odotella. Tämä tietysti edellyttää, että todella haluat johtaa SDP:ta.

Seuraavaa arvostelijaa, joka mumisee johtajuuden puutteesta tai epäkarismasta ym. sellaisesta anna sanan tykillä niin että tuntuu. Tekee marmattajalle namia ja seuraava jonossa huomaa, ettei liikenne ole yksisuuntaista.

Eero. Puhuit, että ihmiset haluavat enemmän sosialidemokratiaa! Tuota rohkenen epäillä. Ihmiset kyllä tahtovat enemmän sosiaalisesti oikeudenmukaisia päätöksiä (eikä esim. varallisuusveron poistoa, jonka puolesta SDP äänesti) ja demokratiaa (esimerkiksi kansanäänestyksen EU-perustuslaista).

Vasemmistolaisuus on AINA ollut johtovaltaa, jota on perusteltu kansanvallalla. Tämä käy ilmi tavastanne valita puheenjohtaja. Perussuomalaisilla on ollut suora jäsenvaali puoluekokouksessa tästä asiasta jo vuodesta 1995. Sitä saa kopioida, mutta kun se ei ole sosialidemokratiaa vaan suoraa demokratiaa. Etujoukko-ajattelu on ollut AINA osa sosialistista ajattelua.

SDP on AINA puolustanut ansiosidonnaista sosiaaliturvaa perusturvaan nähden. Tämä ei auta kaikista köyhimpiä. Heitä pitää auttaa ihan ansioitta. He tuskin kaipaavat lisää sosialidemokratiaa.

Tunnen kuitenkin sympatiaa SDP:ta kohtaan? Miksi? Siksi, että SDP pysäytti kommunistit työpaikoilla vaaran vuosina. Se oli isänmaallinen teko. Eilinen ei nyt enää riitä.

Sosialisteille on järjestelmä ollut ihmistä tärkeämpi. Se ei ole ihmiselle hyvä. Tätä perusnäkemystä on syytä muuttaa, mutta onko se sitten enää sosialidemokratiaa.

Minulta on tiedusteltu, että onko se Heinäluoma niin huono kuin väitetään? Olen vastannut, että ei ole niin huono. Tiedän, ettei tuosta voi paljon lohtua repiä. Yritä nyt kuitenkin.