Ryhmäkokous Rautavaaralla

Kävimme eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Rautavaaralla Oinosen Pentin maisemissa. Rautavaaralla saimme eduskuntavaaleissa yli 26 prosentin kannatuksen; edistyksellistä seutua siis. Perus-Penalle kävi hänen uskonsa mukaan. Sanoin Penalle viime kunnallisvaalien jälkeen. Ota piirin puheenjohtajuus ja tehdään suunnitelma, jolla istut Eduskunnassa. Yksikään gallup ei luvannut Penalle paikkaa, gallupit eivät äänestä.

Matkalla kokouspaikkaamme Metsäkartanoon näin elämäni ensimmäisen metsäkauriksen luonnossa. Meillä on syrjäseuduissamme valtava voimavara. – Jokainen neliökilometri tulee vielä ahtaassa maailmassa arvoonsa.

Eduskuntaryhmämme on hyvä nippu. Olemme rakentavalla tavalla erilaisia. Tällä ryhmällä saamme lisää vaikutusvaltaa ja kannatusta.Ryhmän konkari, kuudetta kautta Eduskunnassa istuva, Raimo Vistbacka on selvästi innostunut ryhmäpuheenjohtajuudesta. Raimo tekee asiat joko kunnolla tai ei ollenkaan. Nyt on vauhti päällä.

Olen myös iloinen, että ryhmän naisvoima Pirkko Ruohonen-Lerner saa nyt jatkaa Porvoon paikallispolitiikassa ja Eduskunnassa puhtaalta pöydältä, kun Porvoon käräjäoikeus hylkäsi kunnianloukkaussyytteet. Pirkossa on potentiaalia kasvaa suureen rooliin.

Pertti Virtanen on ryhmän hygienialle tärkeä. Pertin baskeri pitää ääri-ilmiöt puolueestamme loitolla. Lisäksi Pertti on nyt omiensa joukossa. Sen hän varmasti huomasi laulaessaan Pohjois-Savon satapäiselle järjestöväelle ryhmäkokouksemme iltajuhlassa.

Tarvitsen taakanjakoa, sillä viime vaalit ottivat lujille. Ryhmässä on sekä kykyä että halua työskennellä yhtyeiseksi hyväksi. Alku on ollut hyvä. Kannatus on nousussa, uutta väkeä tulee mukaan ja linjasta on yksimielisyys.

Politiikassa on oltava suunnitelma, muuten olet osa muiden suunnitelmaa. Kunnallisvaalit ovat kova haaste. Eteenpäin mennään varmasti, ehdokashankinta ratkaisee kuinka paljon.

Kesällä 2009 on EU-vaalit. Niissä vaaleissa meidän on purskautettava Suomen kansan EU-epäluulo näkyväksi ja tuntuvaksi protestiksi. Klubiaskin kannessa on jo lupaavasti viivoja.

Vaalit voitetaan kolmella sanalla, mutta pitää olla oikeat sanat, sanoi minulle aikanaan Veikko Vennamo. Rautavaaralla sanat tulivat luokseni. Kolme niitä oli.