Maakuntapäivä

Maanantai on kansanedustajilla perinteinen maakuntapäivä. Tänään tutustuin Syväpuron alkoholistityöhön Mauri Poikeljärven ja henkilökunnan kertomana ja kuulin Heikki Hurstia ruokajakelutoiminnasta ja muusta laupeudentyöstä vähäosaisten auttamiseksi. Tarvetta molempiin on valtavasti.

Nämä ihmiset kyntävät päivittäin kyistä peltoa, jossa yksikin selvä päivä ja täytetty vatsa on voitto. Näissä porukoissa ei kasvovoiteita vertailla.

On hienoa, että monet kolmannen sektorin toimijat jaksavat vuodesta toiseen toimia apua tarvitsevien hyväksi. Yhteiskunnan pitää antaa välineet myös kolmannelle sektorille, jotta he voivat jatkaa virallisen järjestelmämme paikkaustoimintaa, johon on aina tarvetta. Mikään virallinen järjestelmä ei ole täydellinen, sitä paikkaamaan tarvitaan nyt ja jatkossa vapaaehtoistoimintaa ja kolmatta sektoria.

Iltapäivällä oli Metallin osasto 5:n vieraana Hakaniemessä. Alustuksen asialistalla olivat ajankohtaiset asiat. Puhuimme TUPO-kierroksesta, työn karkaamisesta Suomesta, lähipalveluista, valtion omaisuuden myynnistä, ay-toiminnan tulevaisuudesta, EU:sta, työperäisestä maahanmuutosta ja oli mukana myös ripaus puoluepolitiikkaa.

Kansalaistapaamisissa poliittinen päättäjä oppii paljon, jos pitää korvat auki ja ottaa opikseen. Olen erittäin tyytyväinen, että minulle jatkuvasti tarjoutuu tilaisuus päästä puhumaan ja kuuntelemaan erilaisten kansalaisryhmien ja yksilöiden mielipiteitä. Kyllä kansa tietää!