Kyllä vai Ei

Keskusta sai tänään selitellä, miksi Suomen kannattaa istua kolhoosi-EU:ssa niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään. Suomi istuu kuin renkipoika isännän pöydässä, muttei päätä mistään.

Kysyin Eduskunnan kyselytunnilla, että luottaako Suomen hallitus EU:iin neuvottelukumppanina. Kyllä vai ei? Ei tullut vastausta kysymykseen, mutta pääministeri näytti ärtymyksensä, joka oli merkki siitä, että värittömänä pidetty pääministerikin on saanut tarpeekseen EU:n mustasta huumorista.

EU on kepulaisille vaikea pala. Kävin 1990-luvulla Satakunnassa Kepu-talossa. Emäntä valitteli, että huonot on ollut ilmat, satanut on liikaa ja EU:kin on kauhea. Minä sanomaan emännälle, että Esko Aho ja kepuhan Suomen EU:iin vei.

– Ka, vei kuka vei, sanoi emäntä.

Totesin heti, että tästä talosta ei ääntä irtoa. Ei petä emäntä kepua, vaikka kepu pettää emäntää.

Sain kyselytunnista poikkeuksellisen paljon myönteistä palautetta. Joten jatketaan etenemistä tieuran suunnassa.