Gallup ja suulas Soini

Helsingin Sanomat julkaisi tänään uuden mielipidemittauksen puolueiden kannatuksesta. Perussuomalaisille mitattiin 5,0 prosentin lukema. Se on hyvä tulos ja parasta on, että olemme vielä selvästi nousseet viime eduskuntavaalien tuloksesta. Mittauksia on ollut useita ja eri tutkimuslaitoksilla ja tulos on jokaisessa ollut yli vaalituloksen. Olemme mittauksen mukaan suurempi puolue kuin KD ja RKP. Tästä on hyvä jatkaa.

Gallupit eivät äänestä, mutta niiden kautta ihmisille syntyy mielikuva siitä, onko puolue nousussa vai laskussa ja sillä on merkitystä. Gallupit voivat myös vaikuttaa äänestyspäätökseen. On aivan eri asia äänestää puoluetta jolle mitataan 1,0 prosenttia kuin 5,0 prosenttia kannatusta.

Normaali äänestysprosentilla Suomessa yksi prosentti merkitsee noin 30 000 äänestäjää. Se on jo merkittävä määrä. Saimme Eduskuntavaaleissa runsaat 112 000 ääntä, nykylukemilla meitä äänestäisi noin 140 000 suomalaista. Vaalikampanja aina nostaa puolueemme kannatusta gallupeista. Tämä on tilanne, jos katsomme eduskuntavaaleja.

Kunnallisvaalit ovat meille paljon haastavammat vaalit. Emme tahdo löytää joka kuntaan ehdokkaita ja se vaikuttaa tulokseen. Voitamme kuitenkin kunnallisvaalit reippaasti, jos vertaamme edelliseen vaalitulokseen, mutta galluptulokseen on niissä vaaleissa pitkä matka.

Maahanmuutto- ja EU-ministeri Astrid Thors oli Lauantaiseuran vieraana. Ministeri oli myös nähnyt galluplukemat, eikä tulos ollut mieleinen. Thors on sivistynyt ja hyvän kasvatuksen saanut nainen, mutta perussuomalaiset ovat hänelle kommunistejakin suurempi kauhistus. Thors totesi, että suulas Soini on saanut kannatuksen nousemaan.On muitakin syitä, mutta suotakoon Thorsille tuo selitys.

Tunnen Astrid Thorsin hyvin, olimme mm. viime vaalikauden EU-asioita käsittelevässä Suuressa valiokunnassa ja lakivaliokunnassa yhtä aikaa. Pystyimme hyvin keskustelemaan keskenämme, vaikka olimme eri mieltä EU-jäsenyyden siunauksellisuudesta ja hedelmällisyyshoitojen sallimisesta lesbopareille.

RKP on Suomen politiikan kummajainen, joka on ollut lähes kaikkien lellikki. Puheenjohtaja Stefan Wallin on asiallinen mies. Oli mahtavaa kuulla, että hän on aikanaan kuulunut Perustuslaillisiin nuoriin ja ollut Kekkos-kriitikko. Sillä saa paljon anteeksi niissä porukoissa, joissa minä kasvoin politiikkaan. Luulen kuitenkin, että sinänsä asiallisesta ministerikaksikosta huolimatta RKP:n ikioikeus hallituspuolueena on viimeisellä kaudella.

Asiat ajavat ohi. Pakkoruotsin poistuminen on alkanut yo-kokeen vapaaehtoisuuden myötä. Ns. positiivista syrjintää eli suomenkielisten sortamista esimerkiksi yliopiston pääsykokeissa ei enää tulevaisuudessa varmasti siedetä. Nämä ovat merkkejä ja murtumia erioikeuksien päättymisestä. Sitä mukaa murenee RKP:n valta ja kannatus. Här är bär, kort och konsist.