Lautamiesjärkeä tarvitaan

Saan hyvin paljon viestejä ihmisiltä, jotka ovat pettyneet oikeuslaitokseen.

Itselläni on kokemusta lautamiehenä toimimisesta Espoon käräjäoikeudessa 1988. Täytyy sanoa, että paljon enemmän suomalaisesta oikeustodellisuudesta opin siellä puolessa vuodessa kuin Eduskunnan lakivaliokunnassa yhdessä vaalikaudessa.

Oikeusministeriössä on mietitty oikeudenkäytön kustannuksia. Tässä yhteydessä on mietitty mm. lautamiesten käytön vähentämistä. Mielestäni lautamiesten käytön vähentäminen olisi virhe. Vierastan aina teknokraattivaltaa, oli se miltä alalta tahansa.

Oikeudenkäytön jättäminen pelkästään virkatuomareiden harteille olisi virhe. Kansan ääntä ja oikeustajua tarvitaan. Lautamiesjärjestelmää voi kehittää ja vaikka valintamekanismiakin muuttaa, mutta olennaista on, että oikeuslaitos ei jää pelkkien ammattijuristien temmellyskentäksi.

EU on tietenkin tässäkin asiassa irvokkuuden huippu. Monikansalliset teknokraattituomarit istuvat oikeutta peruukit päässä kaukana Luxenburgissa päättämässä Suomen susista ja autoveroista. Surkuhupaisaa on, että moni suomalainen panee toivonsa vieraisiin teknokraatteihin, kun oma järjestelmä ei tunnu tuottavan oikeutta.

EU:n suhteen toimii tilaaja- ja tuottajamalli. Suomen kansa tilasi harhaan johdettuna EU:n itselleen ja se tuottaa nyt meille päätöksiä susista, rekan leveyksistä ja kurkun käyryyksistä

EU nauttii Suomen eliitin ja vallasväen piirissä samaa arvonantoa kuin Neuvostoliitto aikoinaan. Uratietoinen ihminen on AINA EU:n kannalla, koska katsoo yksityisen etunsa sitä vaativan.Mielestäni ylikansallinen teknokraattivalta on vastenmielistä. En halua pelkästään Suomea pois EU:sta vaan EU:n pois Suomesta.