Voiton avaimet ja gallupsaippua

Kiitos kaikille perussuomalaisia äänestäneille. Saimme loistotuloksen.

Suuren voiton hetkellä kannattaa olla nöyrä ja kiitollinen. Paljon saavutimme, muutama lisäpaikkakin oli mahdollista. Ne tulevat ensi kerralla.

Tiesimme mitä teimme ja teimme sen mitä olimme suunnitelleet. Ei suurella rahalla vaan suurella idealla.

Tässä tilanteessa kentällä pitää olla kyky nähdä mitä tapahtui ja miksi. Suuresta voitostamme huolimatta osa porukasta on pettynyt, koska henkilökohtainen tulos ei ollut toivottu.

Se pitää kestää. Itse pyrin enemmän tai vähemmän vakavasti eduskuntaan viisi kertaa ennen kuin onnisti. Pitää olla sitkeä – siellä ei itkut ja uhot auta.

Äänestysosanotto oli matala, voitimme silti. Miksi? Koska meillä oli viesti. Olisimme voittaneet vielä enemmän, mutta osassa vaalipiirejä ei uskottu kansanedustajapaikan olevan mahdollista. Sinulle käy uskosi mukaan.

Uudellamaalla tapahtui se mitä ajattelin. Uskoin saavani 12 000-15 000 ääntä. Tuli enemmän, 19 690. Muut ehdokkaamme saivat yhteensä noin 8 000 ääntä. Loistava laahus! Mahdollisuus toiseen paikkaan oli kaikilla, Pirkko sen sai, mutta kiitos kuuluu kaikille.

En käy jokaista vaalipiiriä tässä julkisesti läpi, mutta minulla on jo hyvä kuva mitä tapahtui ja ennen kaikkea siitä miten tästä mennään eteenpäin.

Kunnallisvaalit ovat runsaan vuoden päästä. Nyt alkaa hiki lentämään niiden voittamisen puolesta. Kunnallisvaaleissa laskemme pitävän pohjan seuraavien eduskuntavaalien myötä tulevalle Perussuomalaisten todelliselle läpimurrolle.

Piirustukset ovat jo tupakka-askin kannessa. Ne piirustukset tulevat meille kaikille tutuiksi.

Puoluekokoukseen on aikaa kolmisen kuukautta. Ei tarvita ennustajanlahjoja tietääkseen, että johtopaikoille on tunkua. Puheenjohtajaa tuskin vaihdetaan.

Perussuomalaiset onnistuivat vaalitaistelussa. Ohjelmamme oli hyvä.

Perussuomalaiset on tällä hetkellä Timo Soinin näköinen puolue. Siitä ei edes Timo Soinin kannata huolestua, sillä kuva syvenee ja monipuolistuu. Nyt oli pelattava yhden kärjen taktiikalla, kun muut puolueet eivät osanneet sentteriä pitää.

Ensi kerralla jo osaavat paremmin, siksi keulaa laajennetaan, mutta enempää ei kerrota.

Meissä ei ole mitään valuvikaa, joka estää äänten saamisen. Tästä maineesta pidän huolta.

Niukat rahamme kohdistuivat oikein ja kenttä teki vaalityötä. Olen iloinen, että tehty työ vaikutti.

Helsinki jäi vielä vaille, mutta työ tuotti 9 000 ääntä. Se tietää kolmea paikkaa Helsingin kaupunginvaltuustoon. Siellä on kunnallisvaaleissa oltava täysi 100 hengen lista. Sieltä listalta löytyy seuraava helsinkiläinen kansanedustaja. Oikotietä ei ole.


Me murskasimme gallupit, joihin moni omammekin jo hermostui. Viimeisellä viikolla, meille luvattiin 2,0-2,5 prosentin kannatusta ja YLE vielä lopuksi toitotti, että suosio on taittunut laskuun!

Gallupsaippuaa hierottiin kansan silmiin. Muutama heikkohermoinen jätti äänestämättä sen pelossa, että ääni menee ”hukkaan”. Ei oma ääni mene hukkaan, koska se on sinun äänesi.

Gallupharhautus ei tehonnut toivotusti. Missä meillä oli lista kunnossa ja työ vahvaa, eivät gallupit masentaneet.

Median selitys on vanhaa virttä. Kannatuksemme ei näy gallupissa, koska ihmiset eivät kerro kannattavansa perussuomalaisia.

Vaalien jälkeen sanotaan noin, mutta ennen vaaleja haudattiin koko puoluetta.

Vistbackaakin jo kuudennen kerran mutta läpi Rami tuli läpi niin, että pätkähti. Parasta Vaasan vaalipiirissä oli, että jälkikasvu oli vahvaa, muut ehdokkaat saivat lähes 7 000 ääntä. Tällä pohjalla Vaasasta saadaan paikka jatkossakin.

Kiitän vielä lämpimästi kaikkia perussuomalaisia äänestäneitä ja vaalityöhön osallistuneita.

Kiitän siitä, että sain olla veturi näissä vaaleissa.

Paine oli kova ja tunsin sen nahoissani. Tunsin myös tuen ja tukijat.

Olen iloinen siitä, että Tonyn hakkaaminen on nyt loppu. Olen otettu siitä, että Suomen kansa ei lähtenyt potkimaan maassa makaavaa eikä hänen puolustajaansa.

Kaikessa mitä teet pitää olla voimakas perusta. Kivijalka on kunnossa. Pitääpä taas lukea Georges Bernanosin Maalaispapin päiväkirja: Mitä siitä, kaikki on armoa.