Tunnelmia Eduskunnasta

Pyöritys on ollut aivan valtavaa muutamat päivät. Puhelin meni täysin juntturaan, tänään siihen saatiin uudelleen tolkkua, nyt se taas toimii.

Pyydän kärsivällisyyttä viesteihin vastaamiseen, sähköposteja on satoja. Voittomme on todella liikuttanut kansan syviä rivejä.

Pidimme eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksen. Raimo Vistbackasta tuli ryhmän puheenjohtaja, varapuheenjohtajuus lankesi minulle.

Pentti Oinonen, Pertti ”Veltto” Virtanen ja Pirkko Ruohonen-Lerner ovat uudet ryhmätoverimme, saimme rautaisen ryhmän, jonka avulla puolueen kannatus varmasti jatkaa kasvu-uralla.

Eduskunnassa on nyt kova vääntö. Mikään ei suju helposti. Ryhmähuonetta pitää laajentaa, eduskuntasalin istumajärjestyksestä on keskustelut meneillään ja valiokuntapaikat ovat neuvotteluissa.

Edellytän, että suurena vaalivoittajana saamme entistä paremmat ja vaikutusvaltaisimmat valiokuntapaikat. Paikka- ja äänimäärän lisäys pitää näkyä vaikuttajapaikoissa. Vääntö jatkuu.

Olen saanut paljon kannustusta kautta maan hallitusneuvotteluja varten. Suhtaudun asiaan avoimin mielin, vaikka tiedänkin, että 5 kansanedustajaa on siinä pelissä hieman liian pieni sekeli. Me olemme kuitenkin äänimäärissä kahdeksan kansanedustajan puolue.

On mielenkiintoista nähdä, miten vanhat puolueet kohtelevat suurta vaalivoittajaa hallitusneuvotteluissa. Mikäli kansan vaalitahto toteutuisi olisi Timo Soini ministeri. Mielenkiintoinen ajatus.