Nuorisotutkimus ja Kuopion keikka

Peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset ovat kertoneet mielipiteitään poliittisesta kannatuksesta. Perussuomalaiset on yhdessä SDP:n kanssa toiseksi suurin puolue 16%n kannatuksella. Keskusta oli ykkönen.

Kyllä nuoriso tietää! Toinen mielenkiintoinen havainto oli, jota tietoa sai etsiä jo uutterammin, oli nuorten pääministerimielipiteet; Vanhanen voitti 33 prosentilla ja toisena tuli Timo Soini, kannatus 12 prosenttia.

Nämä uutiset saivat tutkija Hanna Wassin parahtamaan, että nuoriso ei ymmärrä politiikkaa. Häveliäisyyssyistä hän jätti mainitsematta, että miltä osin ei ymmärrä?

Kävin aamulla Kuopiossa. Keikka oli onnistunut. Väkeä oli mustanaan. Päästelin 20 minuutin kootut teokset ja tunnelma oli mahtava. Oinosen Penalta tuli iltapäivällä viesti, että koko rokkatykki tyhjeni; 600 annosta.

Lämmin halaus Kuopion torilla ja siunauksentoivotukset siivittivät matkaani Valtiopäivien päättäjäisiin. Siellä todistin rutiinipuheita, joista ei uutiseksi ollut. Paavo Lipposen jyhkeä olemus oli kyllä sympaattinen.

Ilta kuluu teatterissa. Suomalainen kulttuuri on henkisen voiman ja virkistyksen ehtymätön lähde.