Kolme Goljatia ja oma työ

Vanhojen puolueiden puheenjohtajat, kolme Goljatia, olivat olleet eilen Elinkeinoelämän valtuuskunnan tentissä. Luin ”uutiset” Aamulehdestä, saman toistoa.

Tulihan sinne kutsu minullekin, olisin päässyt yleisöksi. Oikein luvattiin paikka varata. Sanoin kiitos ei.

Vanhojen puolueiden yhteinen valtakartelli on sopinut, että keskustellaan keskenään. Se sopii heille kaikille. Missä on kriittinen media?

Mahtaa olla vallankumouksellisia uutisia tarjolla. Tuskin maltan odottaa.

En ole vaalitaistelun aikana huomannut, että vanhat puolueet olisivat sanallakaan kommentoineet mitään perussuomalaisten aloitetta tai mielipidettä. Ei puhuta mitään; ei hyvää, eikä pahaa.

Kolmen Goljatin voi haastaa vain kovalla jalkatyöllä – kautta maan. Eilen vedin tiukan setin Pirkanmaalla. Nokia, Vammala, Mouhijärvi ja Ikaalinen. Väkeä oli liikkeellä valtavan hyvin. Paikallismedia huomioi käynnit kiitettävästi: neljä lehteä ja yksi radio jututtivat.

Omat ehdokkaamme olivat ahkerasti liikkeellä ja he menivät kansan keskuuteen ujostelematta. Nuori naisehdokkaamme Tiina Elovaara osoittautui reippaaksi ja rohkeaksi. Lea Mäkipäästä huokui kokenut karisma, Well to oli oma itsensä.

Kyllä oli illalla takki tyhjä. Yösijana oli Reijo ja Helena Ojennuksen tuttu kamari, uni tuli alta ohmin. Helena ja Reijo ovat puolueemme selkärankaa, ahkeria aatteen ihmisiä.

Parkanon tori kutsuu, heti klo 8.00 ja siitä lähdetään Vaasaan, Alajärvelle ja Kuortaneelle.

Nokian johtajan Olli-Pekka Kallasvuon ilmoitus luopua tulospalkkiostaan osoittaa, että johtajien saamat ”kannustimet” eivät ole moraalisen lain ulkopuolella. Sama olisi ollut mahdollista myös Fortumin optioiden kohdalla, mutta kolme Goljat-puoluetta pöpöttivät, että sopimus on sopimus.

Kyllä kai valtion ennemistöosakkuusfirmaan paremmin voidaan vaikuttaa yhteiskunnallisesti kuin yksittäisten osakkeiden omistajien omistamaan firmaan?

Keskusta, SDP ja Kokoomus sallivat optiosaalistuksen. Se on syytä syvästi muistaa, kun vaaliuurnilla käydään.