Kierros ja ansa

Tulipahan heitettyä puhekeikkaa. Eilen lähtiessäni katsoin hieman plokin kävijämääriä. Näyttivät mukavilta. Eilisen aamun ja tämän illan välillä tässä plokissa on käynyt 1 561 kävijää. Kiitos lukijoille ja kannustajille, erityisen mukava posti oli Minnalta saatu keksipakettimanipulaatio.

Eilinen keikka alkoi Siilinjärven viitostuvalta. Kahvitila oli kuin iskettynä perusmiestä. Sain puheestani kiitokseksi komean laulun.

Iisalmen markkinoilla Oinosen Penan eli perussuomalaisten osasto pullisteli väkeä. Ensimmäinen vartti meni nimmareita jaellessa. Pena ja porukat ovat tehneet juuri niin kuin on sovittu. Nelisenkymmentä ihmistä sanoi suoraan äänestäneensä jo Oinosta. Nyt loppukiri Kuopioon, tundra antaa omansa.

Kajaanissa on koko kansan torijuhla. Soppatykki toimi ja sielunhoitoa tuli kovaäänisistä torin täydeltä. Yleisöä oli reilusti kaksisataa, eikä minkäänlaista häirintää. Paikallisradio Kajaus ja sen ammattimies Aki teki kanssani suoran radiohaastattelun, noin 15 minuuttia. Kansa sai tietää – kautta Kainuun.

Juna puksutti Mikkeliin, jossa yö Vaakunassa. Teki kunnon yöuni gutaa.

Mikkelin ja Savonlinnan tilaisuudet olivat tuttua tarinaa väkeä hyvin, perusteemat esiin ja kysymyksiin vastaukset. Kyllä kiertäminen opettaa.

STT uutisoi myös minulle viritetyn ansan. Ansan tarkoituksena oli saada minut puhumaan sopimattomia ulkomaalaisista, lähinnä somaleista. Tuollainen provokaatio on alhaista, eikä ole ainoa laatuaan. Perussuomalaisten nousu saa aikaan kaikennäköistä, perättömiä kanteluita lähes lukutaidottomilta, tekaistuja sähköposteja ym.

Puhuin aamulla Petri Salon kanssa puhelimessa. Hänet oli nostettu tikun nokkaan somalipuheista. STT:n jutussa sanottiin Salon menneen ansaan. STT:n toimittaja oli paikalla kun minulle yritettiin samaa, en osaa Petriä tästä paheksua. Petrin selvät linjat mm. hedelmällisyyshoito- ja seksinostolaista poikivat näköjään tällaistakin.

Äänestäjien on syytä hetki miettiä, mitä kaikkea ehdokkaat saavat vaalitaistelussa sietää. Tulee mieleen vanha viisaus: älä selitä, älä valita, älä tunnusta. Tunnustettavaa ei ole, valittaminen ei auta, eikä selityksiä kukaan usko.