Ylen Vaalitentti

Puuh. Kaksi ja puoli tuntia meni Ylen vaalitenttipalautteen purkamiseen ja lukemiseen. Vastauksia olen pystynyt antamaan vain murto-osaan.

Tentti kiinnosti – ainakin perussuomalaisista kiinnostuneita. Palautetta on tullut kautta maan. Plussaa kurkulle.

Liikaan tyytyväisyyteen ei pidä langeta, vaikka kehuja tulee.

Olemme Raimo Vistbackan kanssa vastanneet puolueesta ja eduskuntaryhmästä. Oli oikein, että vastasimme myös tentissä. Auli Kangasmäki, joka on pitkän linjan arvostettu puolueihminen, ymmärsi tämän.

Tonyn eläkkeestä liikkunut tietokin tuli oikaistua. Olen ollut todella tyrmistynyt, että vailla mitään lähdekritiikkiä eläkepäätöksestä ja -tasosta on voitu antaa viikkotolkulla väärää tietoa. Ikävintä on se, että moni toimittaja on varmasti tajunnut asian oikean laidan, mutta vaiennut.

Päätin, että korjaan virhetiedon, jolla on ihmisiä kiihotettu. Odotan mielenkiinnolla oikaistaanko virhetiedot niitä levittäneissä medioissa – anteeksipyyntöjä ei tule.

On hyvä jos väärän tiedon levittämisen mato edes vähän kalvaisi.

Kansa ymmärtää mihin vedetään raja. Monet ihmiset käsittävät, ettei Tonya voi Suomen ongelmista syyttää. Tony-jahti on vastenmielistä, yhtä vastenmielistä kuin pääministerin asioiden julkinen rääpiminen.

Missä EU, siellä ongelma. Pitää paikkansa ja kestää aikaa.

Nuorison tekemä insertti oli hyvä. Huumorpilkettä silmäkulmassa, mutta ote letkeän ymmärtävä.

Taitettu indeksi herätti eläkeläiset ja Ruotsin paluumuuttajat saivat tiedon, kuka heitä puolustaa.

Varttunut naisäänestäjä kehui kravattia. Sanoi tosin, että komea oli sen kantajakin. Se lämmitti enemmän kuin Vantaan Energia.

Ylen anti ei ollut ylenanto. Vaalitentit ovat usein v-tyylillä höystettyjä, mutta ei minulle jäänyt pahaa makua. Asia eteni.

Huomenaamulla Joensuuhun Urpo Leppäsen ja kumppaneiden tueksi. Taistelu ja voitto.