Vanhojen puolueiden turinatuokiot

Vanhojen puolueiden röyhkeys käy jo sietämättömäksi. Toistensa kanssa hallitusmarjassa neljä vuotta muhineet SDP ja Keskusta leikkivät erimielisyyttä.

Vanhanen tempaisi Heinäluoman syötin kitarisoihinsa asti. Varusmiesliittoveljekset ”väittelevät” Suomen tulevaisuudesta. Media kulkee nöyränä laahuksena perässä.

Mitähän uutisoituvaa Tupun ja Hupun, siis sossujen ja kepun, vaaliväittelystä tulee. Se kai, että Lupu (kokoomus) puuttui.

Vanhat puolueet yrittävät vaalien alla kaapata poliittisen julkisuuden keskinäisillä turinatuokioillaan.

Esitin Rovaniemellä tänään käsitykseni näiden kolmen Goljatin keskusteluista. Sanoja peräkkäin, suomea ne puhuu, mutteivät sano mitään. Lapin kansa tuntui olevan samaa mieltä.

Mielestäni Perussuomalaisten, KD:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden pitäisi pitää oma vaalikeskustelu, jossa ruodittaisiin kolmen koplan politiikkaa.

RKP voisi olla mukana, mutta jos kutsua ei lähetä kuin suomeksi, niin ne protestoivat, eivätkä tule paikalle.

Selvyyden vuoksi sanon, että en vastusta ruotsin kieltä puhuvia suomalaisia. RKP sen sijaan on historian sitkeä surkastuma, jonka kuivumista odotan suurella hartaudella.

Kävin tänään Rovaniemellä. Kahvia meni 200 kuppia ja keskustelu oli vilkasta. Sampo-kujalla oli kunnon lava, josta päästelin 20 minuutin puhesetin.

Pidin kunnon poliittisen puheen. Ilahduin kovasti kahden pitkäaikaisen SMP-veteraanin Väinö Teräväisen ja Alpo Lintulan tapaamisesta. Nyt olen varma, että vanhan SMP:n joukot lähtevät äänestämään. Yllätys on tulossa.

Ilta kului raveissa. Voitin muutaman kympin. Amor Blem ja Eero Hakkarainen oli ideani ja se natsasi. MTV3 teki pätkää aamuohjelmaan ja YLE haastatteli urheiluasioista.

Marko Björs ja Riitta Väisänen olivat ostaneet sponsorilähdön. Juttelimme ja Riitta raapusti nimmarin näköiseensä korttiin.

Huomenna jatkan kierrosta Pirkanmaalle. Päivän teema on:

– Puhutaan politiikkaa, osaatko?