Vaalilaki oikeudenmukaiseksi

Suomessa jokainen ääni ei ole samanarvoinen. Vaalilaki suosii räikeästi suuri puolueita. Vanhat puolueet aikoivat kuitenkin torjua pirua belsebuubilla eli ehdottavat kyllä sinänsä oikein suhteellisuuden lisäämistä Itä-Suomessa, mutta Uudenmaan kustannuksella, Uusimaa pilkkomalla. Ei käy.

Puhun asiasta Porvoossa tänään ja haastan kaikki Uudenmaan kansanedustajat puolustamaan omaa vaalipiiriään pilkkojia ja silpojia vastaan.

Vaalit kuumentavat aina tunteita. Minusta puhutaan monenlaista. Kansalaisilta tulee etupäässä myönteistä palautetta. Hörhöjäkin joukossa on.

Politiikkani kansalaiskeskustelussa on selkeä, kritiikkiä saa esittää, kiroilua ja huutamista en kuuntele hetkeäkään. Yleensä tämä ymmärretään.

Politiikassa täytyy kestää julkista arvostelua. Voin omasta kokemusta sanoa, että sitä kyllä joutuukin kestämään. Politiikka ei ole heikkohermoisille. Yleensä läheiset ja puoluetoverit loukkaantuvat enemmän puolueeseen ja persoonaani kohdistuvista herjauksista.

Julkinen panettelu yleensä merkitsee sitä, että kannatus on nousussa, nollaa ei kukaan vaivaudu lyömään.

Vaaleissa ei miinusääniä voi antaa. Perussuomalaisten ehdokkaat joutuvat loppuviikkoina kovaan paineeseen. Meidän täytyy uskaltaa arvostella perustellusti vanhojen puolueiden politiikkaa ja kestää kritiikkiä. Hätää ei ole, asia kestää.

——–

Porvoon keikka oli erittäin hyvä. Ihmisiä oli mukavasti. Pirkko Ruohonen-Lerner näyttää olevan tunnettu ja tunnustettu Porvoossa . Se on hyvä, sillä jokaista ehdokasta tarvitaan.

Perussuomalaisilla on nyt todella hyvät mahdollisuudet kahteen paikkaan Uudellamaalla.

Päivän nettivihjeenä Anneli Manninen Vantaalta www.manneli.net Anneli on ahkera kirjoittaja, joka sain juttunsa tänään Hesariin. Vastaavaan pystyi myös Saana Lehto alkuviikosta.

Pätevät naiset on perussuomalaisuuden suola. Olen aina kannustanut naisia mukaan, puolue tarvitsee heidän panostaan.

Kaikille lukijoille Hyvää Ystävänpäivää. Ystävä muistaa myös huonona päivä, joita meidän kaikkien kohdalle tulee.