OULU – Päivä Pohjoisen veturissa

Vaalikiertueeni ulottui tänään Pohjois-Suomen veturiin Ouluun. Oulun lisäksi piipahdin Kempeleen kauppakeskus Zeppelinissä.

Hyvältä näytti. Puurosen Matti oli järkännyt hernekeiton. Lähes kaikki ehdokkaamme olivat mukana. Juttu luisti. Olin todellisessa pommituksessa koko ajan. Eläkkeet, taitettu indeksi, energiapolitiikka, EU, aluepolitiikka, maahanmuutto ja työttömyys olivat tapetilla.

Olen niin monta vaalitaistelua nähnyt, että tiedän milloin vaalit voitetaan. Nyt voitetaan, ehdokkaiden ahkeruudesta riippuu kuinka paljon.

Oulu on tärkeä kaupunki koko Pohjois-Suomen kannalta. Oulu on ratkaiseva myös sen kannalta,että onnistumme Oulun vaalipiirissä. Maakunta antaa hyvin ääniä, nyt on varmistettava Oulun äänet. Olin niin tyytyväinen näkemääni, että päätin antaa piiriin vielä yhden kiertuepäivän sinne.

Aarno ”Loka” Laitinen oli kirjoittanut räväkän kolumnin perussuomalaisista. Kehui mokoma minua osaavaksi ja älykkääksi, mutta kannattajia ”kylähulluiksi”. Oulussa ainakin ”pöhköt” ovat lähdössä liikkeelle varmistamaan äänestämällä vaalivoittomme. Loka vetää vaalivankkureitamme, väki sisuuntui.

Päivä huipentui Oulun V 75 -raveihin. Troikkalähtö oli PerusS-lähtö. Koko piiriporukka oli loimittamassa hevosta. Komea oli loimi ja hevonen. Voittajahevosen omistaja on Kepun kansanedustaja Mika Lintilä, jolla on nyt asialinjaa omassa tallissa! Melkoinen yhteensattuma, kepu asialinjalla. Kepu sai loimen – PerusS äänet.

Vastaanotto raveissa oli lämmin. Ravilähtöhaastattelussa sanoin, että päivä oli hieno ja se on täydellinen, jos Millwall vielä voittaa pelinsä ja voittihan se! Poul Hubertz puski 2-1 voittomaalin 5 min ennen loppua.

Päivän kyytijäni oli ehdokkaamme Pirkko Mattila, sairaanhoitaja Muhokselta. Päivän nettivihje onkin www.elisanet.fi/pp.mattila/
Pirkko kilvoittelee tasapäin miesehdokkaidemme kanssa kansanedustajan paikasta Oulun piirissä. Kun kaikki tekevät lujan työn paikka tulee, kansa päättää kenelle.

Erityisen mukava oli tavata kaksi entistä SMP:n ja Perussuomalaisajan varapuheenjohtajaa; Paula Jukan ja Tauno Ikosen. Molemmat hienoja aatteemme kultakimpaleita.

He ovat aina tukeneet aatettamme ja minua henkilökohtaisesti, silloinkin kun on kovaa. Kun edustan Paulan ja Taunon kaltaisia lujan työnteon ihmisiä jakaranda-tuolilla eduskunnassa, tiedän mitä ja keitä edustan – kautta maan.

—-

P.S. Miss Suomi -finalistit olivat upeita. Voittaja Noora Hautakangas on kotoisin …. Soinista. Mainiota! Onneksi olkoon.