Kyselytunti

Eduskunnan kyselytunti on hieno homma. Kansanedustajilla on mahdollisuus pommittaa ministeriä tämän tietämättä kysymystä etukäteen.

Tänään oli tämän Eduskunnan viimeinen kyselytunti. Pääsin esittämään lisäkysymyksen ajankohtaisesta Venäjän tilanteesta. Mainituksi tulivat rekkaruuhkat ja venäläisten hinku ostaa Suomesta kiinteistöjä.

Näen Venäjän enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. Katsahdus karttaan pitää jalat maassa, nöyristellä ei pidä, eikä tarvitse, mutta väleissä on oltava.

Tällä eduskuntakaudella sain 36 varsinaista suullista kysymystä ja lukuisan joukon tämänpäivän kaltaisia lisäkysymyksiä.

Vauhdikas kyselytunti kiinnostaa aina kansaa, lehterit ovat poikkeuksetta täynnä ja digi-kanava näyttää kaikki kyselytunnit tv:sta.

Monella ministerillä on ollut kovat paikat kyselytunneilla. Syytä onkin . Ministerin tehtävä on arvokas ja vaativa. Aika hyvin ministerit yleensä vastaavat. Mauri Pekkarinen on huippu, vaikken Kepun politiikasta pidäkään.

Puoluehallitus oli tänään. Päätökset tuli tehtyä ja niissä pysytään. Annoin tunnustusta kovassa paineessa painivalle henkilökunnallemme. Nyt tarvitaan ääniä. Pohja on kunnossa.

MTV:n iltamat kutsuvat. Minä ja Kike Elomaa olemme kutsuttujen joukossa. Kannustusjoukot ovat niin ikään mukana.

Kikestä täytyy sanoa myönteinen todistus tässä yhteydessä. Mestariurheilija on opiskellut vaaliohjelman ja tietää, että menestys on ennen työtä vain sanakirjassa. Sitkeän Kiken nettisivulle www.kikeelomaa.com pääsee tästä.