Kenttä antaa virtaa

Aamulla 6.25 ylös ja kokka kohti Kymenlaaksoa. Koko päivä meni, mutta tulipahan käytyä Kouvolassa, Kuusankoskella, Kotkassa ja Haminassa. Näkemäni ja kuulemani perusteella sanoisin, että SDP:llä on vaikeat ajat.

Erityisesti eläkeläiset ovat kiukkuisia. Demariehdokkaalla ei ole eläkeläisporukoissa paljoa ystäviä. Hyvin oli tiedossa myös varallisuusveron poisto ja Sinikka Mönkäreen osuus optio-ohjelmien hyväksyjänä.

Kierros onnistui hyvin. Kouvolan asemalla vastassa oli Kouvolan Sanomat, joka tekee jutun Hansa-korttelikäynnistä. Väkeä oli runsaasti, sanoisin toistasataa. Sama oli tahti askelten Kotkassa, väkeä mukavasti saman verran kuin Kouvolassa ja Kymen Sanomat paikalla.

Kuusankoskella poikkesin kahveella tukiporukan kanssa ja niin vaan pölähti kollega Valto Koski samaan kuppilaan.

Haminassa vedettiin puhesetti miehekkäästi 13 asteen pakkasessa ja kuulijoita riitti kylmyydestä huolimatta, ihmiset istuivat myös autoissa ja muutama kurvasi puheen jälkeen hakemaan lehden. Lehti annettiin suoraan ikkunasta sisään.

Kenttä antaa voimaa. On mukava olla yhdessä liikkeellä ja nyt on todella niin, että kuulijoita on. On ollut joskus sellainenkin aika, että torilla on ollut enemmän puluja kuin ihmisiä kuulemassa, mutta se on historiaa nyt.

Perussuomalaiset miesehdokkaat olivat jämäköitä perusasennossaan ja naiset – ah niin viehättäviä.

Nettivihjeenä tänään reissun roudarimme Juho Eerola. Persoonallinen tapaus Kotkasta. www.peruseerola.com Itsenäinen ajattelija aivan selvästi – mutta joukkuepelaaja. Kymen porukan sivuilla kannattaa vierailla. Sieltä löytyy paljon taitavia kirjoittajia ja rohkeita toimijoita. Suuryllätys muhii Kymessä.

Oli myös mukava tavata piirin vaaliasiamiehen tehtävät hoitanut Arto Hirvonen. Hän opetti minulle jo vuonna 1980 kuinka lehtiä jaetaan torilla.

Silloin Arto näytti, kuinka luovaa lehden jako voi olla, kun jollekin ei Suomen Uutiset kelvannut; Arto huikkasi, että onko muita lukutaidottomia. Lehdet kävivät viimeistään silloin hyvin kaupaksi.