Vanhat, väsyneet puolueet sekä veltto vaaliveto

Vanhat puolueet ovat käyneet ” keskustelua ” energiapolitiikasta. Kaapin päältä-huutelun perinne on voimakas. Vanhat puolueet vouhkaavat ilmastonmuutoksesta ja ovat innoissaan, kuin vauva varpaistaan. Emme lähteneet mukaan Kokoomuksen välikysymykseen, joka oli kuin kuudennen ydinvoimalan mainosflipari. Saisivat nyt sen viidennen edes toimintaan – vuosia myöhässä!

On surkuhupaisaa nähdä kuinka moni kollega on ydinvoimalan rakentamisen kannalla, mutta samalla vastustaa uraaninlouhintaa Nummi-Pusulassa, Askolassa ja Enossa. Eikö olisi rehellistä liittää ydinvoimala ja uraani yhteen? Mikä oikeus teollistuneilla mailla on ottaa uraaninsa intiaanien mailta?

Seuraan ydinvoima-keskustelua kriittisenä. Tärkeintä on kotimaisen uusiutuvan energiatuotannon kasvattaminen, turve ja vesivoima esimerkiksi.

Oli vilkas viikko. Töitä oli tarpeeksi. Donna Paukku -ohjelma tuli ulos ja puhelin pukkaa viestiä korvan juuressa tätäkin naputellessa. Ohjelma oli ilahduttanut monia. Hyvä on omakin fiilis. Mielenkiintoinen kokemus näytellä Timo Soinia.

Veltonkin ehdokkuus on sitten pirkanmaalaisten mutusteltavana. Aamulehden verkkosivuilla on tiivis juttu, jossa lukee olennainen. Antaa Velton hoitaa harkinta rauhassa, mutta toivon Tammelan torille baskeripäistä miestä piirin vaalitaiston lähtölaukaukseen ensi lauantaille. Päälle on vielä bonuksena Yliharjun Tapsan hommaamat liput Tappara-Ilves peliin.