Presidentillä oltava valtaa

Vanhojen puolueiden vaalijallitus on täydessä käynnissä. Presidentti on valittu vuosi sitten ja nyt ollaan jo taas presidentin kimpussa. Omana presidenttiehdokasaikanani minulle vahvistui kokemusperäinen käsitys siitä, että Suomen kansa haluaa presidentin, jolla on valtaa ja töitä. Ei presidentti ole paraateja, nauhojenleikkuuta ja kokkareita varten vaan kansan puolustamista varten sekä esimerkkinä Suomen kansalle. Mielestäni presidentin valtaoikeuksia ei pidä kaventaa.

Olen saanut jo lyhyen plokiurani myötä palautetta. Pyrin kysymyksiä kommentoimaan tässä julkisesti. Erityisen aktiivisia ovat olleet Timot, joita Suomessa on paljon ja jotka kannustavat kaimaa. Palautetta voi lähettää timo.soini@eduskunta.fi

Ilmastonmuutos askarruttaa monia, minuakin mietityttää. Olen kohtuullisen pyttyyntynyt siihen tapaan, jolla eri poliittiset ja etujärjestötahot käyttävät ilmastonmuutosta perusteena milloin mihinkin. Teollisuus ja järjestöt huutavat kitalaki punaisena 6. ydinvoimalaa, peruste vain on entisestä muuttunut; ennen se oli sähkönkulutuksen kasvu ja teollisuuden kilpailukyky, nyt kasvihuonepäästöt.

Vihreät puhuvat ilmastonmuutoksesta, mutta eivät halua lisää vesivoimaa, ei Vuotoksen allasta, tuulimyllyjä pitäisi olla, mutta ei saaristossa, turvetta ei saa käyttää, vaikka se on hitaasti uudistuva luonnonvara ja soistamme on kuulemani mukaan hyötykäytössä 0,6 %.

Selvyyden vuoksi sanon, että olen ympäristöystävällinen mies. Ydinvoimaa sekä kannatetaan että vastustetaan ympäristön vuoksi. Tällainen kansanmies menee moisesta mietteliääksi.

Jätin tänään kirjallisen kysymyksen poliisien palkkauksesta työllistämistuella. Jotenkin on nurinkurista, että virkoja ei täytetä, teetetään pätkätöitä ja nyt käytetään jo työllistämistukea. Tämä pätkätöiden teettäminen on erityisen siivotonta terveydenhoitoalalla, jossa vuodesta toiseen ihmisiä pätkitetään, vaikka pysyvästä ja pystyvästä henkilökunnasta on pula. Samaa ongelmaa ilmenee pitkin julkishallintoa mm. yliopistoilla.

Teollisuustyöpaikkojen ”karvakankkuiset” duunarit voisivat opettaa pätkätyöaloille tehokasta edunvalvontaa, vaikka paperi- ja metallitehtaillekin yltävät globaalitalouden kylmät tuulet.

Neil ” Chopper ” Harris on palannut Millwalliin. Poika on tullut kotiin. Harris on tehnyt rakastamalleni seuralle 94 liigamaalia. Se on jaettu ennätys yhdessä Teddy Sheringhamin kanssa. Harras toiveeni on, että Harris hoitaa Millwallin maalintekoennätyksen yksinoikeudekseen pikimmiten. I ll drink for that!