Mohammed ja Timo

Mohammed on suositumpi kuin Timo iski viime viikolla ihmisten tajuntaan mm. Metrolehden otsikoinnissa. Asia uutisoitiin mm Yleisradion teksti-televisiossa, tosin Timo muutettiin Sepoksi päivän edetessä. Kermakakulle kuorrutuksen antoi Hesarin piirtäjä, Karlsson, joka oli sunnuntaipiirrokseen tavoittanut olennaisen.

Olen yllättynyt, kuinka paljon huomiota ja palautetta tämä tieto syntyneille lapsille annetuista etunimistä on saanut aikaan. Sinänsä pieni uutinen pisti monen ihmisen ajatukset liikkeelle.

TV-mainoksemme alkoi pyöriä tänään Huomenta Suomessa. Mainos on huomattu ja tutuksi se vielä toden totta tuleekin. Mainos on erilainen, hyväntuulinen ja tekijöidensä näköinen. Kyllä se puheenaiheeksi kelpaa, asia kun kestää.

Huomenna alkaa eduskuntakauden loppurutistus. Rutistusta se on, mutten rutise. Olen viihtynyt haastavassa kansanedustajan työssä ja jatkopesti kiinnostaa. Perussuomalaiset on nyt tunnettu puolue, jolla on kunnon ohjelma.

Lähden kiivaaseen vaalitaistoon levollisin mielin. En ole ensi kertaa pappia kyydissä. Tiedän, että edessä on myrskyä ja tyventä. Meillä on hyvä nippu tekemässä vaaleja. Erityisen iloinen olen, että Raimo ”konkari” Vistbacka on vielä kerran ehdolla. Hän piti puolueen pystyssä vaikeina vuosina, eikä jättänyt aukkoa tälläkään kertaa, vaikka sen jo inhimillisesti olisin hänelle suonut. Meillä ei ollut varaa jättää Raimoa reserviin. On mukava hyökätä ja puolustaa, kun tietää, että naapuripoterossa on mies, joka ei jätä kaveria.

Ilmastonmuutoksesta tehdään vaaliteemaa. Kyllähän se kieltämättä outoa on, että golfia pelataan keskellä tammikuuta. Olen vielä hieman epäilevä tämän maailmanlopun julistuksen edellä, se kun sopii niin monen porukan etuihin tämä ilmastonmuutoksella elämöinti. En hingu sellaisiin vaalikeskusteluihin, jossa ehdokkaat kilpalaulavat ympäristöystävällisyydellään mahdottomia lupaillen.

Lasten koulu alkoi tänään. Paluu normaaliin on tapahtunut. Ja tärkeätä se on – tavallinen elämä, jossa on rytmi ja tutut palikat. Suomalainen koulu, opetus ja kouluruoka, ovat maailman huippua. Olen siitä hyvin kiitollinen ja tyytyväinen, vaikka tyytymättömyyspuolueen puheenjohtaja olenkin. Koira se on, joka häntää heiluttaa, eikä päinvastoin.